Do góry

Dania główne Przepis na:

Najlepsze na niedzielny obiad. Biją na głowę nawet schabowe

Najlepsze na niedzielny obiad. Biją na głowę nawet schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2582

Dodano:

Odsłon: 111060

Jedliście kiedyś kurczaka po kijowsku? Chrupiące kotleciki kryją soczyste wnętrze. Ten przepis jest wręcz idealnym dowodem, że do przygotowania efektownego i smacznego dania wystarczy zaledwie kilka prostych składników.

Składniki

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Klarowane masło
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Najlepsze na niedzielny obiad. Biją na głowę nawet schabowe

Przygotowanie

  1. Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.

  2. Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.

  3. Piersi z kurczaka rozbij, skrop sokiem z cytryny i przypraw.

  4. Na każdej rozbitej piersi połóż wałeczek z masła i zawiń w rulony.

  5. Kotlety wypanieruj w jajku i bułce tartej - jak klasyczne schabowe.

  6. Smaż na klarowanym maśle do złocistego koloru z każdej ze stron. Jak raz spróbujesz tych kotletów, to ciągle będziesz chciał do nich wracać. Zapewniamy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń