Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz tradycyjne placki ziemniaczane, z pewnością polubisz te placki z cukinii, które są delikatne, aromatyczne, po prostu pyszne. Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku przypadną do gustu nawet wybrednym smakoszom. Podawaj placki z dipem jogurtowym, ketchupem lub piklami, choć sprawdzą się także jako dodatek do potraw mięsnych.
Obierz cukinię ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczach, a następnie umieść na sicie, by nadmiar płynu wyciekł. Po 10 minutach możesz dodatkowo wycisnąć sok rękami. Przełóż cukinie do miski. Obierz cebulkę i drobno poszatkuj.
W oddzielnej misce ubij mikserem jajka, aby były puszyste. Dodaj mąkę i połącz z cukinią i cebulką. Dopraw solą i pieprzem oraz pokrojoną drobno natką pietruszki. Jeśli ciasto jest zbyt lejące, dodaj odrobinę mąki. Jednak gdy konsystencja masy jest zbyt zwarta lub się rozpada, dodaj łyżkę śmietany i ponownie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę oleju, po czym wykładaj łyżką porcje ciasta. Po kilku minutach odwracaj placki na drugą stronę, aby nabierały złotego koloru. Po usmażeniu przekładaj racuchy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby nadmiar tłuszczu się wchłonął. Podawaj placki jeszcze gorące w towarzystwie ulubionych sosów lub marynowanych warzyw.
Sałatka z cukinii na zimę nie jest nudna w kolorze ani smaku, ponieważ zawier...
Odsłon: 11582
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 78
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 191
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 78
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 191
Składniki
Obierz cukinię ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczach, a następnie umieść na sicie, by nadmiar płynu wyciekł. Po 10 minutach możesz dodatkowo wycisnąć sok rękami. Przełóż cukinie do miski. Obierz cebulkę i drobno poszatkuj.
W oddzielnej misce ubij mikserem jajka, aby były puszyste. Dodaj mąkę i połącz z cukinią i cebulką. Dopraw solą i pieprzem oraz pokrojoną drobno natką pietruszki. Jeśli ciasto jest zbyt lejące, dodaj odrobinę mąki. Jednak gdy konsystencja masy jest zbyt zwarta lub się rozpada, dodaj łyżkę śmietany i ponownie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę oleju, po czym wykładaj łyżką porcje ciasta. Po kilku minutach odwracaj placki na drugą stronę, aby nabierały złotego koloru. Po usmażeniu przekładaj racuchy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby nadmiar tłuszczu się wchłonął. Podawaj placki jeszcze gorące w towarzystwie ulubionych sosów lub marynowanych warzyw.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Gulasz z polędwiczek z piersi kurczaka i indyka
Dania główne
Udka w porach i pomidorach
Dania główne
Żeberka w porach i pomidorach
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 6
Gulasz z polędwiczek z piersi kurczaka i indyka
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 78