Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zapiekany pod twarożkiem i jajkami. Pyszny pomysł na śniadanie.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7738
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 109
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3835
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7738
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 109
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3835
Składniki
Szpinak przesmażyć na patelni z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Odstawić do przestudzenia (żeby jajko nie ścięło się pod wpływem wbijania do gorącego szpinaku).
Kokilkę delikatnie posmarować z oliwą z oliwek, na dno nałożyć szpinak, następnie łyżkę serka. Do kokilki wbić jajko, delikatnie, żeby żółtko się nie rozpłynęło, tylko zostało w całości. Górę można posypać tartym, żółtym serem
Kokilkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st C. i piec przez około 9-11 minut. Podawać gorące!