Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zapiekany pod twarożkiem i jajkami. Pyszny pomysł na śniadanie.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 188
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 439
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 188
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 439
Składniki
Szpinak przesmażyć na patelni z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Odstawić do przestudzenia (żeby jajko nie ścięło się pod wpływem wbijania do gorącego szpinaku).
Kokilkę delikatnie posmarować z oliwą z oliwek, na dno nałożyć szpinak, następnie łyżkę serka. Do kokilki wbić jajko, delikatnie, żeby żółtko się nie rozpłynęło, tylko zostało w całości. Górę można posypać tartym, żółtym serem
Kokilkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st C. i piec przez około 9-11 minut. Podawać gorące!