Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zapiekany pod twarożkiem i jajkami. Pyszny pomysł na śniadanie.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29287
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2217
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29287
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2217
Składniki
Szpinak przesmażyć na patelni z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Odstawić do przestudzenia (żeby jajko nie ścięło się pod wpływem wbijania do gorącego szpinaku).
Kokilkę delikatnie posmarować z oliwą z oliwek, na dno nałożyć szpinak, następnie łyżkę serka. Do kokilki wbić jajko, delikatnie, żeby żółtko się nie rozpłynęło, tylko zostało w całości. Górę można posypać tartym, żółtym serem
Kokilkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st C. i piec przez około 9-11 minut. Podawać gorące!