Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi risotto! Pyszne, północnowłoskie danie to dziś jedna z popularniejszych form przygotowania ryżu. U nas wyborna propozycja - risotto z kurczakiem, które zawsze się udaje!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Przygotować warzywa – cebulę i cukinię pokroić w kostkę, czosnek w plasterki.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z łyżką oliwy, solą, pieprzem i bazylią.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę, a następnie kurczaka, smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać cukinię, smażyć kilka minut, aż lekko zmięknie.
Całość przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać ryż, białe wino i bulion. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut, aż ryż wchłonie cały płyn, mieszając od czasu do czasu.
Podawać na ciepło.