Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi risotto! Pyszne, północnowłoskie danie to dziś jedna z popularniejszych form przygotowania ryżu. U nas wyborna propozycja - risotto z kurczakiem, które zawsze się udaje!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Składniki
Przygotować warzywa – cebulę i cukinię pokroić w kostkę, czosnek w plasterki.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z łyżką oliwy, solą, pieprzem i bazylią.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę, a następnie kurczaka, smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać cukinię, smażyć kilka minut, aż lekko zmięknie.
Całość przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać ryż, białe wino i bulion. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut, aż ryż wchłonie cały płyn, mieszając od czasu do czasu.
Podawać na ciepło.