Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi risotto! Pyszne, północnowłoskie danie to dziś jedna z popularniejszych form przygotowania ryżu. U nas wyborna propozycja - risotto z kurczakiem, które zawsze się udaje!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1486
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1683
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1486
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1683
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Składniki
Przygotować warzywa – cebulę i cukinię pokroić w kostkę, czosnek w plasterki.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z łyżką oliwy, solą, pieprzem i bazylią.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę, a następnie kurczaka, smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać cukinię, smażyć kilka minut, aż lekko zmięknie.
Całość przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać ryż, białe wino i bulion. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut, aż ryż wchłonie cały płyn, mieszając od czasu do czasu.
Podawać na ciepło.