Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma świąt bez schabu,ale jakiego?Obłednie pysznego ,wilgotnego w środku idealnego na świateczny stół. Polceam robić taki soczysty schab cały rok jest doskonały do naszych kanapek. Zapraszam na filmik.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
Schab umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem.Do salaterki wlać olej wsypać przyprawę dobrze zamieszać. Taką marynatą wysmarować nasz schab ,czyli wymasować mięso kilka minut następnie przełożyc do jakieoś naczynia u mnie to szklane. Przykryć folia i wstawić na 12 godzin do lodowki.
Po 12 godzinach schab włożyc do rękawa do pieczenia, zawiązać końce ,ponakuwać worek,przełozyc do naczynia żaroodpornego. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni funkcja ,gora dół i piec przez jedną godzinę. Uwaga jeśli masz więcej mięsa, to pamiętaj o takiej zasadzie , na każdy kg mięsa jedna godzina pieczenia. Po godzinie schab jest upieczony wyciągamy z worka. Należy odczekać 15 minut ,aby mięso trochę ostygło wówczas możemy kroić. Taki schab możesz serowoać ciepły do ziemniaków z sosem i surówką lub zimny jako zimna wędlina do kanapek. Zapraszam do obejrzenia filmu. Zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na smakerze oraz na plylistę na moj kanał na Youtube/ MANGIARE U EWKI