Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na porządny kawał mięsa :) Robi się go bardzo łatwo. Wystarczy dobry kawałek schabu, dobrej jakości szynka i ser, a wyczarujemy przepyszne danie idealne na rodzinny obiad :) Zapraszam!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4109
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1821
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4109
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1821
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Schab doprawiamy solą i pieprzem, a następnie rozbijamy w miarę cienko tluczkiem. Z jednek strony rozbitego mięsa kladziemy plasterek szynki i sera, na to nakładamy drugą część mięsa. Tak przygotowane mięso obtaczamy w rozbitych jajkach i bułce tartej. (Ja zamiast bułki tartej używam zmiksowany slonecznik i platki owsiane)
Obsmażamy chwile z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)