Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na porządny kawał mięsa :) Robi się go bardzo łatwo. Wystarczy dobry kawałek schabu, dobrej jakości szynka i ser, a wyczarujemy przepyszne danie idealne na rodzinny obiad :) Zapraszam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13698
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15181
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6218
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13698
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15181
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6218
Składniki
Schab doprawiamy solą i pieprzem, a następnie rozbijamy w miarę cienko tluczkiem. Z jednek strony rozbitego mięsa kladziemy plasterek szynki i sera, na to nakładamy drugą część mięsa. Tak przygotowane mięso obtaczamy w rozbitych jajkach i bułce tartej. (Ja zamiast bułki tartej używam zmiksowany slonecznik i platki owsiane)
Obsmażamy chwile z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)