Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na porządny kawał mięsa :) Robi się go bardzo łatwo. Wystarczy dobry kawałek schabu, dobrej jakości szynka i ser, a wyczarujemy przepyszne danie idealne na rodzinny obiad :) Zapraszam!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Schab doprawiamy solą i pieprzem, a następnie rozbijamy w miarę cienko tluczkiem. Z jednek strony rozbitego mięsa kladziemy plasterek szynki i sera, na to nakładamy drugą część mięsa. Tak przygotowane mięso obtaczamy w rozbitych jajkach i bułce tartej. (Ja zamiast bułki tartej używam zmiksowany slonecznik i platki owsiane)
Obsmażamy chwile z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)