Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki – palce lizać, na które każdy się skusi. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1942
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1942
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w drobne paseczki i dodajemy do mięsa.
3. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy na końcu stopniowo tak żeby nie powstały nam grudki. 4. Pieczemy naleśniki na naleśnikarce lub smażymy na patelni.
5. W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, ogórka oraz cebulę a sałatkę rwiemy na drobne kawałki. 6. Na każdym naleśniku na środku układamy farsz z mięsem, następnie sałatę, polewamy trochę sosem i resztę warzyw.
7. Składamy naleśnik na pół i dekorujemy sosem. 8. Danie gotowe. 9. Smacznego.