Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki – palce lizać, na które każdy się skusi. Polecam.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w drobne paseczki i dodajemy do mięsa.
3. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy na końcu stopniowo tak żeby nie powstały nam grudki. 4. Pieczemy naleśniki na naleśnikarce lub smażymy na patelni.
5. W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, ogórka oraz cebulę a sałatkę rwiemy na drobne kawałki. 6. Na każdym naleśniku na środku układamy farsz z mięsem, następnie sałatę, polewamy trochę sosem i resztę warzyw.
7. Składamy naleśnik na pół i dekorujemy sosem. 8. Danie gotowe. 9. Smacznego.