Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych co nie jedzą nabiału
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto na wodzie robi się tak samo jak zwykłe, musi być bardzo lejące aby wyszły cienkie. Chciałam zrobić małe naleśniki wiec użyłam małej patelni. Pierwszy naleśnik na wodzie ( nie mogę jeść nabiału) trzeba usmażyć na większej ilości oleju, najczęściej pierwszy naleśnik też się nie udaje. Ale następne są już w porządku.
Jabłka najlepiej zrobić samemu, uprażyć i po lekkim przestygnięciu posłodzić miodem i przyprawić cynamonem, mają niepowtarzalny smak. Do swoich naleśników użyłam swojego przetworu z piwniczki. Prażonych jabłek prawie nie słodzę, dopiero przed użyciem dosładzam je miodem na zimno aby miód nie stracił swoich właściwości. Naleśniki uwielbiam i na obiad i na kolację dzisiaj zjem na obiad ;)