Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na sztywną pianę i dodaniu jej do masy z żółtek otrzymaliśmy puszyste niczym biszkopt naleśniki. Ten rarytas zrobicie w mgnieniu oka. Gwarantujemy, że naleśnikami będą zajadać się zarówno dzieci, jak i dorośli. Możesz zaserwować je z sezonowymi owocami, dżemem lub ulubionym serkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1353
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1353
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Białka oddziel od żółtek, dodaj do nich szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
Żółta zmiksuj wraz z cukrem. Gdy słodzik przestanie chrzęścić, miksuj dalej, dodając miękkie masło, wodę, mleko i na samym końcu mąkę.
Do gładkiej masy z żółtkami delikatnie wmieszaj ubite białka.
Rozgrzej patelnię z grubym dnem, wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.