Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na sztywną pianę i dodaniu jej do masy z żółtek otrzymaliśmy puszyste niczym biszkopt naleśniki. Ten rarytas zrobicie w mgnieniu oka. Gwarantujemy, że naleśnikami będą zajadać się zarówno dzieci, jak i dorośli. Możesz zaserwować je z sezonowymi owocami, dżemem lub ulubionym serkiem.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Składniki
Białka oddziel od żółtek, dodaj do nich szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
Żółta zmiksuj wraz z cukrem. Gdy słodzik przestanie chrzęścić, miksuj dalej, dodając miękkie masło, wodę, mleko i na samym końcu mąkę.
Do gładkiej masy z żółtkami delikatnie wmieszaj ubite białka.
Rozgrzej patelnię z grubym dnem, wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.