Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane naleśniki przełamują nudę w kuchni. Dzięki nim i kilku znanym składnikom możemy nadać nowego życia daniom, które już robiliśmy a które wcześniej podane były np. z makaronem:).
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4689
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4689
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Kiedy wszystko się zarumieni, dodajemy przecier i przyprawy. Dusimy około 15 minut aż sos zgęstnieje. Dodajemy startą mozzarellę, mieszamy.
Farsz przekładamy na naleśniki, zwijamy je w rulon. Opcjonalnie posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii.