Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane naleśniki przełamują nudę w kuchni. Dzięki nim i kilku znanym składnikom możemy nadać nowego życia daniom, które już robiliśmy a które wcześniej podane były np. z makaronem:).
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 246
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 915
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 86
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 142
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 670
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 246
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 915
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 86
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 142
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 670
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Kiedy wszystko się zarumieni, dodajemy przecier i przyprawy. Dusimy około 15 minut aż sos zgęstnieje. Dodajemy startą mozzarellę, mieszamy.
Farsz przekładamy na naleśniki, zwijamy je w rulon. Opcjonalnie posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii.