Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki brokułowo-szpinakowe

Naleśniki brokułowo-szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 415 Ocena: 5887

Dodano:

Odsłon: 518

wszystkich miłośników brokułów zachęcam do wypróbowania tego przepisu, sama byłam zaskoczona smakiem

Składniki

  • naleśniki: mąka 7-8 łyżek
  • jajko 1 szt
  • mleko
  • woda gazowana
  • sól
  • nadzienie: szpinak ok 10 kostek mrożonego
  • brokuł 1/2 szt
  • cebula 1 mała
  • czosnek 1-2 ząbki
  • śmietana 12 lub 18% 2-3 łyzki
  • olej
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki brokułowo-szpinakowe

Przygotowanie

  1. 1. z podanych składników zrobić ciasto, mleka i wody dolać tyle, aby było dość rzadki (chodzi o to, żeby naleśniki były cienkie),
    2. na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojona cebule i czosnek, lekko poddusić, dodać szpinak i pokrojony brokuł, podlać wodą, dodać sól i pieprz, przykryć, dusić do miękkości, dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku,
    3. smażyć cienkie naleśniki, nałożyć nadzienie, zwinąć, można oczywiście dodać żółty ser lub obsmażyć jak krokiety ale my zjadłyśmy w takiej lekkiej formie,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń