Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To obowiązkowy przysmak jesiennej kuchni, nie tylko dla miłośników dyni. Podczas gotowania warto wykorzystywać sezonowe produkty, bo te są wówczas najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe dla organizmu. Przepis na naleśniki dyniowe jest prosty, a jednocześnie wyjątkowy. Szybkie danie zyskuje więcej korzennego aromatu i jest obłędnie smaczne. Będą się nim zajadać zarówno dzieci, jak i dorośli. Recepturę na purée z dyni do słoików znajdziesz w wyszukiwarce na Smaker.pl. Z podanych proporcji wyjdzie ok. 20 naleśników dyniowych.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Do głębokiej miski wlej mleko. Wymieszaj razem z jajkami, olejem i purée z dyni.
Do połączonych w misce składników wsyp przesianą mąkę tortową, cukier, proszek do pieczenia. Dopraw jeszcze solą, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Wymieszaj dokładnie (lub zmiksuj na delikatnych obrotach), do połączenia składników. Ciasto na naleśniki dyniowe powinno być bardziej płynne, niezbyt gęste.
Pędzelkiem rozprowadź małą ilość oleju na patelni. Na rozgrzaną wylej odrobinę ciasta (naleśniki dyniowe nie powinny być zbyt grube) i smaż do zarumienienia z obu stron.