Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To obowiązkowy przysmak jesiennej kuchni, nie tylko dla miłośników dyni. Podczas gotowania warto wykorzystywać sezonowe produkty, bo te są wówczas najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe dla organizmu. Przepis na naleśniki dyniowe jest prosty, a jednocześnie wyjątkowy. Szybkie danie zyskuje więcej korzennego aromatu i jest obłędnie smaczne. Będą się nim zajadać zarówno dzieci, jak i dorośli. Recepturę na purée z dyni do słoików znajdziesz w wyszukiwarce na Smaker.pl. Z podanych proporcji wyjdzie ok. 20 naleśników dyniowych.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2221
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2221
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Składniki
Do głębokiej miski wlej mleko. Wymieszaj razem z jajkami, olejem i purée z dyni.
Do połączonych w misce składników wsyp przesianą mąkę tortową, cukier, proszek do pieczenia. Dopraw jeszcze solą, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Wymieszaj dokładnie (lub zmiksuj na delikatnych obrotach), do połączenia składników. Ciasto na naleśniki dyniowe powinno być bardziej płynne, niezbyt gęste.
Pędzelkiem rozprowadź małą ilość oleju na patelni. Na rozgrzaną wylej odrobinę ciasta (naleśniki dyniowe nie powinny być zbyt grube) i smaż do zarumienienia z obu stron.