Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To obowiązkowy przysmak jesiennej kuchni, nie tylko dla miłośników dyni. Podczas gotowania warto wykorzystywać sezonowe produkty, bo te są wówczas najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe dla organizmu. Przepis na naleśniki dyniowe jest prosty, a jednocześnie wyjątkowy. Szybkie danie zyskuje więcej korzennego aromatu i jest obłędnie smaczne. Będą się nim zajadać zarówno dzieci, jak i dorośli. Recepturę na purée z dyni do słoików znajdziesz w wyszukiwarce na Smaker.pl. Z podanych proporcji wyjdzie ok. 20 naleśników dyniowych.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15020
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1215
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1335
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 211
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15020
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1215
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1335
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 211
Składniki
Do głębokiej miski wlej mleko. Wymieszaj razem z jajkami, olejem i purée z dyni.
Do połączonych w misce składników wsyp przesianą mąkę tortową, cukier, proszek do pieczenia. Dopraw jeszcze solą, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Wymieszaj dokładnie (lub zmiksuj na delikatnych obrotach), do połączenia składników. Ciasto na naleśniki dyniowe powinno być bardziej płynne, niezbyt gęste.
Pędzelkiem rozprowadź małą ilość oleju na patelni. Na rozgrzaną wylej odrobinę ciasta (naleśniki dyniowe nie powinny być zbyt grube) i smaż do zarumienienia z obu stron.