Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegańskiej i bezglutenowej. Świetnie sprawdzą się na lunch czy kolację. Są miękkie, wilgotne i przepyszne, a dodatkowo niesamowicie proste w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Przygotuj naleśniki. W dużej misce umieść mąkę gryczaną, siemię lniane, cukier, sól i mleko. Dokładnie wymieszaj wszystko trzepaczką lub mikserem. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Nakładaj po chochelce ciasta i rozprowadź ją równomiernie. Smaż naleśnik przez ok. 2 minuty, a następnie obróć go i smaż przez kolejne 30 sekund. Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Włóż ją do rondelka z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażaj ją przez 2-3 minuty do zeszklenia. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki lub słupki. Dołóż je do cebuli i smaż przez 3-4 minuty do odparowania całej wody. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do pozostałych składników. Do garnka wlej mleko i dopraw całość kminkiem i czosnkiem. Dodaj skrobię i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 2-3 minuty, do zgęstnienia nadzienia.
Złóż naleśniki. Na każdym naleśniku rozłóż po 1-2 łyżce farszu. Zwijaj je w rulon i odkładaj na talerz. Naleśniki gryczane z warzywami podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.