Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegańskiej i bezglutenowej. Świetnie sprawdzą się na lunch czy kolację. Są miękkie, wilgotne i przepyszne, a dodatkowo niesamowicie proste w przygotowaniu.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37031
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1681
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1493
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37031
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1681
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1493
Składniki
Przygotuj naleśniki. W dużej misce umieść mąkę gryczaną, siemię lniane, cukier, sól i mleko. Dokładnie wymieszaj wszystko trzepaczką lub mikserem. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Nakładaj po chochelce ciasta i rozprowadź ją równomiernie. Smaż naleśnik przez ok. 2 minuty, a następnie obróć go i smaż przez kolejne 30 sekund. Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Włóż ją do rondelka z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażaj ją przez 2-3 minuty do zeszklenia. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki lub słupki. Dołóż je do cebuli i smaż przez 3-4 minuty do odparowania całej wody. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do pozostałych składników. Do garnka wlej mleko i dopraw całość kminkiem i czosnkiem. Dodaj skrobię i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 2-3 minuty, do zgęstnienia nadzienia.
Złóż naleśniki. Na każdym naleśniku rozłóż po 1-2 łyżce farszu. Zwijaj je w rulon i odkładaj na talerz. Naleśniki gryczane z warzywami podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.