Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gyros to przepyszne i proste w przygotowaniu danie.Jeśli jesteś fanem kebaba to to danie na pewno ci przypadnie do gustu. Kebaba bardzo lubię dlatego często wymyślam dania które mają podobny smak. Takie naleśniki gyros najczęściej przygotowuję z sosem czosnkowym.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
WYKONANIE: Zaczynam od przygotowania naleśników. Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce a następnie bardzo dokładnie miksuję. Każdy naleśnik smażę na rozgrzanym oleju około 2 minuty. Filet z kurczaka kroję w mniejszą kostkę a następnie przyprawiam. Mięso smażę na oleju kilka minut. Przygotowuje również sos czosnkowy. Wszystkie składniki umieszczam w misce i dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dokładnie mieszam. Teraz gdy już mam przygotowane wszystkie składniki można nadziewać naleśniki. Na środku naleśnika umieszczam kolejno: sos czosnkowy, kapusta pekińska może być również lodowa, podsmażony filet z kurczaka, kukurydza, papryka ,ser żółty starty na tarce o grubych oczkach i na koniec jeszcze odrobina sosu czosnkowego. Tak przygotowany naleśnik zwijam w kopertę. Dokładnie tak samo robię z pozostałymi naleśnikami. Przygotowuję naczynie do zapiekanki. W naczyniu smaruję pozostałym sosem czosnkowym oraz posypuję dość obficie serem żółtym startem na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane naleśniki zapiekam około 35 minut w piekarniku. Po tym czasie można jeszcze posypać świeżą natką pietruszki. Naleśniki gyros są gotowe.