Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne naleśniki, którym się nikt nie oprze. Kto raz popróbuje będzie prosić o więcej. Naleśniki z kapustą z grzybami oraz parówką. Polecam.
patelnia, garnek, mikser
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1756
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1756
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Kiszoną kapustę jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać, pokroić zalać wodą, dodać przyprawy i dusić około 20 - 30 minut, dokładnie odlać wodę. Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na oleju do zeszklenia, następnie dodać obrane, starte na tarce ( grube oczka ) pieczarki, dusić około 10 minut, następnie dodać do ugotowanej kapusty i dokładnie wymieszać. Składniki na ciasto zmiksować dodając kurkumę, szczyptę soli oraz pieprz mielony. Z ciasta usmażyć naleśniki. Na usmażone naleśniki rozłożyć kapustę z grzybami oraz obrane z osłonek podgrzane parówki. Naleśniki zwinąć w rulony, przekroić pod skosem, lekko posmarować olejem i zapiekać z obu stron na rozgrzanej patelni. Naleśniki można również zapiec w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach. Ja podsmażałam na rozgrzanej patelni.