Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne naleśniki, którym się nikt nie oprze. Kto raz popróbuje będzie prosić o więcej. Naleśniki z kapustą z grzybami oraz parówką. Polecam.
patelnia, garnek, mikser
Naleśniki kakaowe nie tylko dla dzieci. Smaczne, deserowe na słodko. Z pewnoś...
Odsłon: 836
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 94
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 94
Składniki
Kiszoną kapustę jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać, pokroić zalać wodą, dodać przyprawy i dusić około 20 - 30 minut, dokładnie odlać wodę. Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na oleju do zeszklenia, następnie dodać obrane, starte na tarce ( grube oczka ) pieczarki, dusić około 10 minut, następnie dodać do ugotowanej kapusty i dokładnie wymieszać. Składniki na ciasto zmiksować dodając kurkumę, szczyptę soli oraz pieprz mielony. Z ciasta usmażyć naleśniki. Na usmażone naleśniki rozłożyć kapustę z grzybami oraz obrane z osłonek podgrzane parówki. Naleśniki zwinąć w rulony, przekroić pod skosem, lekko posmarować olejem i zapiekać z obu stron na rozgrzanej patelni. Naleśniki można również zapiec w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach. Ja podsmażałam na rozgrzanej patelni.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 8
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 60