Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-09-2023
Pyszne naleśniki-krokiety z kapustą kiszoną z pieczarkami, panierowane w małej ilości tłuszczu i bez jajka, najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia......SMACZNEGO!!!
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 179
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 394
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 179
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 394
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Składniki
Kiszoną kapustę w niedużej ilości wody w garnku, dodać 1 łyżkę oleju rzepakowego, liść laurowy i gotować do miękkości, nadmiar wody odlać. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i na oleju usmażyć na rumiano, dodać do kapusty kiszonej, do smaku dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie i wymieszać.
Wsypać tartą bułkę, wymieszać, farsz nie będzie za luźny.
Składniki do naleśników mikserem zmiksować, na patelni naleśnikarce 24 cm smażyć na złocisto z każdej strony.
Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, boki założyć i zwinąć rulony.
Każdy rulon naleśnika posmarować pędzelkiem maczanym w oleju i obsypać ciut tartą bułką.
Na gorącym oleju zrumienić nie za mocno rulony z każdej strony.
I można zajadać.