Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą

Przepis dnia 2019-10-28
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 1834

Pyszne naleśniki. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • Naleśniki:
  • mąka kukurydziane 1 i 1/2 szk,
  • mąka pszenna 1/2 szk,
  • woda 1 szk,
  • mleko 1 szk,
  • jajka 2 szt,
  • olej 3 łyżki,
  • sól,
  • olej do smażenia,
  • Nadzienie:
  • szpinak świeży 500 g,
  • ser feta 250 g,
  • cebula 1 szt,
  • czosnek 3 - 4 ząbki,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • masło do smażenia,
  • Dodatkowo:
  • kiełki brokuła do posypania,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

  2. Nadzienie: Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, szpinak oczyścić i oderwać grube łodyżki. Na patelni, na maśle podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i po minucie porcjami dodawać szpinak. Chwilę razem smażyć i doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołowa. Zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser feta i wymieszać.

  3. Na naleśniki nakładać porcję nadzienia, zwinąć i od razu podawać. Posypać kiełkami brokuła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń