Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-10-2019
Pyszne naleśniki. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 151
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 321
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 151
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 321
Składniki
Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.
Nadzienie: Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, szpinak oczyścić i oderwać grube łodyżki. Na patelni, na maśle podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i po minucie porcjami dodawać szpinak. Chwilę razem smażyć i doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołowa. Zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser feta i wymieszać.
Na naleśniki nakładać porcję nadzienia, zwinąć i od razu podawać. Posypać kiełkami brokuła.