Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 941
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 941
Składniki
MIĘSO MIELONE WCZEŚNIEJ MYJEMY, SMAŻYMY NA PATELNI NA OLEJU DO KTÓREGO PRZED WYŁOŻENIEM MIĘSA DODAJEMY BAZYLIĘ Z KURKUMĄ [ KURKUMA NADAJE MIĘSU IDEALNY KOLOR I MA WŁAŚCIWOŚCI DOBRE DLA ORGANIZMU).
USMAŻONE MIĘSO MIELONE Z BAZYLIĄ, KURKUMĄ ZOSTAWIAMY NA PATELNI.
DO GARNKA WSYPUJĘ MĄKĘ, WLEWAM MLEKO, WBIJAM JAJKA. MASA NA NALEŚNIKI MUSI BYĆ AKSAMITNA, GŁADKA BEZ GRUDEK.
GDY CIASTO JEST GOTOWE CHOCHLĄ WYLEWAM NA PATELNIĘ I SMAŻĘ OKRĄGŁE KOŁA.
GDY NALEŚNIKI SĄ UPIECZONE NA TALERZU WYPEŁNIAM JE NAKŁADAJĄC PLASTREK ŻÓŁTEGO SERA NASTĘPNIE WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM, ZAWIJAM I PRZED PODANIEM JESZCZE RAZ PODGRZEWAM NA PATELNI.