Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 251

PYSZNE NALEŚNIKI :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki meksykańskie

Przygotowanie

  1. MIĘSO MIELONE WCZEŚNIEJ MYJEMY, SMAŻYMY NA PATELNI

    NA OLEJU DO KTÓREGO PRZED WYŁOŻENIEM MIĘSA DODAJEMY

    BAZYLIĘ Z KURKUMĄ [ KURKUMA NADAJE MIĘSU IDEALNY KOLOR

    I MA WŁAŚCIWOŚCI DOBRE DLA ORGANIZMU).

  2. USMAŻONE MIĘSO MIELONE Z BAZYLIĄ, KURKUMĄ

    ZOSTAWIAMY NA PATELNI.

  3. DO GARNKA WSYPUJĘ MĄKĘ, WLEWAM MLEKO, WBIJAM JAJKA.

    MASA NA NALEŚNIKI MUSI BYĆ AKSAMITNA, GŁADKA BEZ

    GRUDEK.

  4. GDY CIASTO JEST GOTOWE CHOCHLĄ WYLEWAM NA PATELNIĘ

    I SMAŻĘ OKRĄGŁE KOŁA.

  5. GDY NALEŚNIKI SĄ UPIECZONE NA TALERZU WYPEŁNIAM JE

    NAKŁADAJĄC PLASTREK ŻÓŁTEGO SERA NASTĘPNIE

    WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM, ZAWIJAM I PRZED

    PODANIEM JESZCZE RAZ PODGRZEWAM NA PATELNI.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń