Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
MIĘSO MIELONE WCZEŚNIEJ MYJEMY, SMAŻYMY NA PATELNI
NA OLEJU DO KTÓREGO PRZED WYŁOŻENIEM MIĘSA DODAJEMY
BAZYLIĘ Z KURKUMĄ [ KURKUMA NADAJE MIĘSU IDEALNY KOLOR
I MA WŁAŚCIWOŚCI DOBRE DLA ORGANIZMU).
USMAŻONE MIĘSO MIELONE Z BAZYLIĄ, KURKUMĄ
ZOSTAWIAMY NA PATELNI.
DO GARNKA WSYPUJĘ MĄKĘ, WLEWAM MLEKO, WBIJAM JAJKA.
MASA NA NALEŚNIKI MUSI BYĆ AKSAMITNA, GŁADKA BEZ
GRUDEK.
GDY CIASTO JEST GOTOWE CHOCHLĄ WYLEWAM NA PATELNIĘ
I SMAŻĘ OKRĄGŁE KOŁA.
GDY NALEŚNIKI SĄ UPIECZONE NA TALERZU WYPEŁNIAM JE
NAKŁADAJĄC PLASTREK ŻÓŁTEGO SERA NASTĘPNIE
WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM, ZAWIJAM I PRZED
PODANIEM JESZCZE RAZ PODGRZEWAM NA PATELNI.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)