Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego szybki i aromatyczny sos. Jak lubicie tortillę te naleśniki pokochacie. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzą smacznego.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 186
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16218
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 214
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 186
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16218
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 214
Składniki
Witam serdecznie :-) Zaczniemy od zrobienia szybkiego sosu. Do średniej miski wrzucamy jogurt grecki, majonez, musztardę, ketchup, pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka konserwowego, połowę cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę, połowę papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, zioła prowansalskie, koperek, jalapeno posiekaną, pieprz i sól do smaku. Już teraz całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej aby sos się przerobił. Następnie zrobimy nasze ciasto naleśnikowe, do większej miski wrzucamy resztę papryki i cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę, szynkę pokrojoną w cienkie słupki, ser żółty pokrojony w średnią kostkę, 1 ząbek posiekanego czosnku, jako, mąkę, wlewamy 30 ml. oleju, mleko, sól i pieprz do smaku, całość należy dokładnie wymieszać. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy kapkę oleju, rozprowadzamy po całej powierzchni pędzelkiem, gdy tłuszcz jest mocno rozgrzany nabieramy ciasto i wlewamy na patelnię, rozciągamy delikatnie, aby pokryć ciastem całą powierzchnię patelni i podsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Na sam koniec wystarczy posiekać liście sałaty lodowej i pokroić pomidorki. Po naleśnikach rozprowadzamy sos, układamy posiekane liście sałaty, pokrojone w plasterki pomidorki i gotowe!!! Naleśniki można zawinąć, zrolować, zawsze będą smakować podobnie. Zawijajcie jak chcecie :-) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam Wszystkich na krótki film z przepisem.