Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego szybki i aromatyczny sos. Jak lubicie tortillę te naleśniki pokochacie. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzą smacznego.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 525
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 711
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 219
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6097
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 525
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 711
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 219
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6097
Składniki
Witam serdecznie :-) Zaczniemy od zrobienia szybkiego sosu. Do średniej miski wrzucamy jogurt grecki, majonez, musztardę, ketchup, pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka konserwowego, połowę cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę, połowę papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, zioła prowansalskie, koperek, jalapeno posiekaną, pieprz i sól do smaku. Już teraz całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej aby sos się przerobił. Następnie zrobimy nasze ciasto naleśnikowe, do większej miski wrzucamy resztę papryki i cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę, szynkę pokrojoną w cienkie słupki, ser żółty pokrojony w średnią kostkę, 1 ząbek posiekanego czosnku, jako, mąkę, wlewamy 30 ml. oleju, mleko, sól i pieprz do smaku, całość należy dokładnie wymieszać. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy kapkę oleju, rozprowadzamy po całej powierzchni pędzelkiem, gdy tłuszcz jest mocno rozgrzany nabieramy ciasto i wlewamy na patelnię, rozciągamy delikatnie, aby pokryć ciastem całą powierzchnię patelni i podsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Na sam koniec wystarczy posiekać liście sałaty lodowej i pokroić pomidorki. Po naleśnikach rozprowadzamy sos, układamy posiekane liście sałaty, pokrojone w plasterki pomidorki i gotowe!!! Naleśniki można zawinąć, zrolować, zawsze będą smakować podobnie. Zawijajcie jak chcecie :-) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam Wszystkich na krótki film z przepisem.