Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dla odmiany coś bez mięsa ale również dobrego.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 362
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4858
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26427
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 362
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4858
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26427
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Dodajemy połowę sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę
5. Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty
6. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. W garnku rozpuszczamy masło
8. Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
9. Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową
10. Wlewamy mleko.
11. Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.
12. Sosem polewamy naleśniki.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Naleśniki gotowe. 15. Smacznego.