Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dla odmiany coś bez mięsa ale również dobrego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Dodajemy połowę sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę
5. Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty
6. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. W garnku rozpuszczamy masło
8. Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
9. Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową
10. Wlewamy mleko.
11. Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.
12. Sosem polewamy naleśniki.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Naleśniki gotowe. 15. Smacznego.