Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dla odmiany coś bez mięsa ale również dobrego.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Dodajemy połowę sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę
5. Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty
6. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. W garnku rozpuszczamy masło
8. Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
9. Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową
10. Wlewamy mleko.
11. Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.
12. Sosem polewamy naleśniki.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Naleśniki gotowe. 15. Smacznego.