Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bolognese – ze względu na swój wspaniały smak - można jeść każdego dnia roku. Lekkie, puszyste naleśniki i bezbłędny mięsno-pomidorowy sos to duet doskonały. Najwięcej czasu zajmie ci przygotowanie farszu bolońskiego, więc najlepiej wykorzystać nadmiar sosu, który został z poprzedniego dnia. Wtedy naleśniki po bolońsku wykonasz w 20 minut.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Zacznij od przygotowania naleśników. Wbij jajka do miski i zmiksuj mikserem, oddaj mąkę, sól, mleko, wodę i olej, a następnie połącz składniki, by powstała aksamitna masa. Wstaw masę naleśnikową na pół godziny do lodówki, a potem smaż naleśniki na złoty kolor (już bez użycia tłuszczu).
Posiekaj cebulę w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj mielone mięso i przesmaż, aż przestanie być surowe. Dopiero w tym momencie wlej pasatę pomidorową i dodaj wszystkie przyprawy. Smaż na wolnym ogniu około godziny, mieszając od czasu do czasu, by sos się nie przypalił. Utrzyj na tarce ser.
Na usmażone naleśniki wykładaj porcję farszu bolońskiego, posyp startym serem i składaj w trójkąty. Gotowe naleśniki możesz udekorować plastrem pomidora lub papryki, pokruszoną fetą lub serem pleśniowym i listkiem bazylii.