Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie naleśniki to zawsze coś innego. Fajne połączenie farszu z pierogów z naleśnikiem.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 145
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 151
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 206
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 145
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 151
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 206
Składniki
Naleśniki: Mleko dokładnie mieszamy z mąką ,proszkiem ,jajkiem i odrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do farszu. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz układamy na naleśnikach i zawijamy. Omasta: Cebule siekamy, i razem z pokrojonym boczkiem podsmażamy na patelni. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Omastę układamy w naczyniu żaroodpornym, na to kładziemy naleśniki. Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.