Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie do ciasta naleśnikowego soku pomarańczowego sprawia, że te naleśniki stają się wyjątkowe.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 60
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5573
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 60
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5573
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Składniki ciasta dokładnie wymieszaj ze sobą. Odstaw na pól godziny. Przygotuj farsz. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem na gładką masę. Dodaj twaróg, zmiksuj. Dołóż rodzynki i skórkę pomarańczową. Na patelni wysmarowanej tłuszczem (do tego celu używam papierowego ręcznika) usmaż cienkie naleśniki. 1/2 naleśników posmaruj farszem. Złóż na pół. Naleśniki smakują wyśmienicie same. Można je też polać kwaśną śmietaną i posypać cukrem.