Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie do ciasta naleśnikowego soku pomarańczowego sprawia, że te naleśniki stają się wyjątkowe.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9058
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6416
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9058
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6416
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Składniki ciasta dokładnie wymieszaj ze sobą. Odstaw na pól godziny. Przygotuj farsz. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem na gładką masę. Dodaj twaróg, zmiksuj. Dołóż rodzynki i skórkę pomarańczową. Na patelni wysmarowanej tłuszczem (do tego celu używam papierowego ręcznika) usmaż cienkie naleśniki. 1/2 naleśników posmaruj farszem. Złóż na pół. Naleśniki smakują wyśmienicie same. Można je też polać kwaśną śmietaną i posypać cukrem.