Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj, po czym usmaż 6 grubych naleśników.
Na drugiej patelni zeszklij drobno pokrojoną paprykę i pora. Po kilku minutach dorzuć oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i duś całość 10 minut.
Na naleśniku rozłóż duży plaster szynki, posyp go częścią startego sera żółtego i pokryj odrobiną pieczarkowego farszu.
Na to połóż kolejny naleśnik, wędlinę, ser i farsz. Przygotuj w ten sposób sześć pięter.
Gotowy przekładaniec pokrój w trójkąty jak pizzę.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV