Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy obiad połączony farszem z ulubionych pierogów nie jednego łasucha.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 282
Królowa grilla :)
Odsłon: 75
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 282
Królowa grilla :)
Odsłon: 75
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na patelni do całości dodajemy łyżeczkę smalcu , dokładamy pokrojoną w kotkę cebulę i smażymy do ze złocenia cebuli . Odkładamy na bok do lekkiego wystygnięcia .
Do garnka przeciskamy przez praskę lub gnieciemy tłuczkiem ziemniaki z serem . Dodajemy przestudzony boczek z cebulą , dokładnie mieszamy . Całość przyprawiamy przyprawami i ponownie dokładnie mieszamy .
Gotowy farsz równomiernie rozkładamy na połówce naleśnika (około 2 łyżki) . Następnie składamy na pół i jeszcze raz na pół .
Tak przygotowane naleśniki smażymy na roztopionym maśle do ładnego ze złocenia się naleśnika .