Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie moje najlepsze nadzienie naleśnikowe ever! Gotowany ser i prażone jabłka...to nie mogło się nie udać! Fakt, trochę roboty przy tym jest, ale efekt końowy z pewnością zwali was z nóg, tak jak stanie przy garach podczas robienia. Żart, ofkors...tragedii nie ma. Na pewno nie zabłyśniecie niczym chrząstka w salcesonie przed domownikami. Przeciwnie, będziecie tak jak Rihanna "Shine bright like a diamond", ba! miliony diamentów! Na "ręcach" was będą nosić i czcić jak pankejkowe bóstwo. Tak miało wyglądać, niestety siedzę i klepię na kompie dla was przepisy. Śniczki polecam, żyję...ponoć mega wyszły Arek Gie
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Masło roztapiamy w dużym garnku, na średnim ogniu, wyłączamy. Do gorącego masła dodajemy cukier puder i twaróg, energicznie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Wbijamy jajka, dorzucamy rodzynki i mieszamy,aż masa stanie się jednolita. Budynie rozrabiamy w mleku. Masę wstawiamy na płomień, podgrzewamy na średnim ogniu, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie ciepła, dodajemy wymieszane w mleku budynie, mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Studzimy. Każdy płat naleśnika smarujemy serem (2 łyżki), a na krawędzi układamy prażone jabłka (1 łyżka), zawijamy.