Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki szpinakowe to doskonała alternatywa dla dobrze znanych ci placków. Wystarczy dodać do podstawowych składników przygotowane purée ze szpinaku. Podawaj z serem feta, półtłustym twarogiem czy serkiem śmietankowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1026
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Składniki
Aby przygotować naleśniki w intensywnym zielonym kolorze, rozpocznij od zblendowania szpinaku. Jeśli korzystasz z mrożonego, musi najpierw uzyskać temperaturę pokojową. Gotowe purée przełóż do dużej miski. Dodaj wodę, mleko, jajka i dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę soli. Całość ponownie wymieszaj aż konsystencja będzie gładka.
Rozgrzej na patelni olej. Ciasto wlewaj porcjami, równomiernie rozprowadzając je po patelni. Smaż z obu stron aż naleśniki się zarumienią.