Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki szpinakowe to doskonała alternatywa dla dobrze znanych ci placków. Wystarczy dodać do podstawowych składników przygotowane purée ze szpinaku. Podawaj z serem feta, półtłustym twarogiem czy serkiem śmietankowym.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 137
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 151
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 137
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 151
Składniki
Aby przygotować naleśniki w intensywnym zielonym kolorze, rozpocznij od zblendowania szpinaku. Jeśli korzystasz z mrożonego, musi najpierw uzyskać temperaturę pokojową. Gotowe purée przełóż do dużej miski. Dodaj wodę, mleko, jajka i dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę soli. Całość ponownie wymieszaj aż konsystencja będzie gładka.
Rozgrzej na patelni olej. Ciasto wlewaj porcjami, równomiernie rozprowadzając je po patelni. Smaż z obu stron aż naleśniki się zarumienią.