Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki szpinakowe to doskonała alternatywa dla dobrze znanych ci placków. Wystarczy dodać do podstawowych składników przygotowane purée ze szpinaku. Podawaj z serem feta, półtłustym twarogiem czy serkiem śmietankowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112785
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 93
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 625
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112785
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 93
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 625
Składniki
Aby przygotować naleśniki w intensywnym zielonym kolorze, rozpocznij od zblendowania szpinaku. Jeśli korzystasz z mrożonego, musi najpierw uzyskać temperaturę pokojową. Gotowe purée przełóż do dużej miski. Dodaj wodę, mleko, jajka i dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę soli. Całość ponownie wymieszaj aż konsystencja będzie gładka.
Rozgrzej na patelni olej. Ciasto wlewaj porcjami, równomiernie rozprowadzając je po patelni. Smaż z obu stron aż naleśniki się zarumienią.