Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na drugie danie przygotuj zielone naleśniki. Zielone dlatego, że z dodatkiem młodego szpinaku. W środku znajduje się kremowy serek śmietankowy oraz pstrąg z przydomowej wędzarni. Przepis pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Posolić i zmiksować. Odstawić na 15 minut.
Szpinak drobno posiekać w blenderze. Wlać wodę gazowaną. Wymieszać i przelać do ciasta. Zmiksować.
Patelnię natłuścić masłem i usmażyć naleśniki.
Każdy naleśnik naciąć do połowy. Ćwiartkę posmarować serkiem. Ułożyć kawałki ryby. Na pstrąga dać koperek i złożyć nakrywając drugą ćwiartkę. Na trzecią ćwiartkę nałożyć rukolę. Na rukolę dać pesto z oliwą. Złożyć. Na wierzch dać plastry ogórka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć ostatnią ćwiartką. W podobny sposób złożyć pozostałe naleśniki, ale zamiast rukoli używając chociażby szpinaku. Można udekorować bratkami.