Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki wiosenne

Naleśniki wiosenne

Autor:

Przepisów i artykułów: 222 Ocena: 3007

Dodano:

Odsłon: 1421

Obiad na szybko, kolorowy i zdrowy. Naleśniki z warzywami i serem feta, posypane kiełkami rzodkiewki z własnej hodowli ;) Polecam:)

Składniki

  • naleśniki: 2 jaja
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • sól, olej do smażenia
  • wiosenne nadzienie:
  • 3 pomidory
  • 3 kiszone ogórki
  • pół opakowania sera typu feta
  • pęczek szczypiorku
  • opcjonalnie: duża garść kiełków
  • pieprz, sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki wiosenne

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Pomidory, kiszone ogórki i ser feta pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Cały farsz wymieszać, doprawić pieprzem, ewentualnie szczyptą soli. Rozkładać na połowie naleśnika, przykryć i posypać obficie kiełkami. Proste ale przepyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 18 marca Bardzo efektowne naleśniki:-)
Proszę mi powiedzieć , czy trudno jest wyhodować jakiekolwiek kiełki?
W domu Pani to robi?
Mnie to nic nigdy nie wyrosło:-))
Będe wdzieczny, jesli mi Pani w wolnej chwili podpowie. Dziękuję.
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń