Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam moją wersję naleśników na słono, wytrawnych, są pyszne i bardzo lubię je przyrządzać właśnie zimą porą.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6032
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9064
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8477
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6032
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9064
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8477
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Składniki
Obrane i umyte pieczarki kroimy na pół a następnie w plasterki. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy, następnie wrzucamy pieczarki, mieszamy, smażymy na średnim ogniu. Solimy, pieprzymy, sypiemy bardzo dużo oregano. Smażymy jeszcze kilka minut, następnie usmażone odkładamy na bok. Gdy wystygną, to przekładamy je do miseczki. Do miski wlewamy dwie szklanki mleka, dodajemy dwa jajka, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, kapkę oliwy i wszystko mieszamy mieszadłem. Mikser nie jest potrzebny. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy. Gdy już ciasto będzie gotowe, odkładamy je na bok, by odpoczęło, na jakieś 15-20 minut. Na patelnię wylewamy odrobinę oliwy, rozsmarowujemy papierem i dobrze nagrzewamy. Następnie wylewamy porcję ciasta, niezbyt grubo, szpatułką przekładamy na drugą stronę - tak smażę pierwszy naleśnik. Następne smażę już na suchej patelni i z jednej strony - usmażone przekładamy na talerz. Następnie nakładamy farsz na tę stronę usmażoną - trochę pieczarek, trochę kukurydzy, trochę sera, posypujemy oregano i składamy w trójkąty. Na patelni roztapiamy trochę masła. Następnie naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ketchupem. Smacznego :-)