Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i delikatne naleśniki z dodatkiem świeżych borówek, puszystego serka twarogowego oraz jogurtu greckiego. Naleśniki z sezonowymi owocami to świetny wybór na letni posiłek. Możemy serwować je na śniadanie, obiad, a także deser. Są proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością zachwycą kubki smakowe małych oraz dużych smakoszy.
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 20
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 223
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 27
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 20
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 223
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 27
Składniki
>> Jajka, woda oraz mleko powinny mieć temperaturę pokojową. Puszysty serek twarogowy łączymy z jogurtem greckim* oraz ulubionym słodzidłem. Do posłodzenia nadzienia serowego możemy użyć także miodu, erytrytolu, słodzika lub syropu. * Często przygotowuję te naleśniki z samym jogurtem greckim i borówkami. Polecam Wam również tą prostszą, ale równie pyszną wersję :)
Do miski wlewamy mleko, wodę oraz roztopione masło*, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i wszystko ponownie energicznie mieszamy, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej (wysmarowanej delikatnie olejem). * Roztopione masło przed dodaniem do ciasta należy ostudzić.
Gotowe naleśniki smarujemy nadzieniem, posypujemy borówkami i wedle upodobań składamy je lub zawijamy.
Jeśli chcemy zawinąć je w rulony, to smarujemy całą powierzchnię naleśnika, a następnie zawijamy. Jeśli chcemy złożyć je w koperty, wystarczy posmarować nadzieniem połowę naleśnika, złożyć na pół i ponownie na pół.