Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne naleśniki nadziewane farszem z brokułów, sera feta oraz smażonego boczku i cebuli.
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 119
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 113
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 59
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 67
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 61
To danie to hit każdej imprezy, na święta, sylwestra, urodziny czy inne spotk...
Odsłon: 119
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 113
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 59
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 67
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 61
Składniki
Farsz: +Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki przekładamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 10-15minut) +Cebule i boczek kroimy w kostkę podsmażamy na patelni +Fetę kroimy w kostkę +Wszystkie składniki dodajemy do ugotowanego brokuła, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy +Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Naleśniki: +Do miski dodajemy wszystkie składniki na naleśniki: trzy szklanki mąki, dwie szklanki mleka, szklanka wody, trzy jajka, szczyptę soli +Całość blendujemy +Ciasto powinno mieć płynną konsystencję jeśli jest za gęste dolewamy odrobinę wody +Rozgrzewamy patelnię (średnica 30cm), dodajemy niewielka ilość oleju i smażymy cienkie naleśniki
Składanie: +Układamy na środek naleśnika farsz i zawijamy +Przekładamy do brytfanny i posypujemy startym serem mozzarella +Zapiekamy około 6 minut w 180°