Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie naleśniki jadało się u mnie na słodko, z serem, dżemem czy powidłami. Tym razem w lodówce czekał na mnie brokuł, którego trzeba było wykorzystać i tym sposobem powstały naleśniki z brokułem, fetą i czosnkiem. Pyszka!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka, mleko i wodę . Całość miksujemy. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.
Przygotowujemy farsz. Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i rozgniatamy go lekko widelcem, dodajemy fetę ponownie rozgniatamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, pietruszkę oraz przyprawy i całość mieszamy. Naleśniki nadziewamy przygotowanym farszem i podajemy.