Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie naleśniki jadało się u mnie na słodko, z serem, dżemem czy powidłami. Tym razem w lodówce czekał na mnie brokuł, którego trzeba było wykorzystać i tym sposobem powstały naleśniki z brokułem, fetą i czosnkiem. Pyszka!
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 423
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5129
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3339
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 423
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5129
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3339
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka, mleko i wodę . Całość miksujemy. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.
Przygotowujemy farsz. Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i rozgniatamy go lekko widelcem, dodajemy fetę ponownie rozgniatamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, pietruszkę oraz przyprawy i całość mieszamy. Naleśniki nadziewamy przygotowanym farszem i podajemy.