Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z duszonymi jabłkami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Do miski wlej mleko, wbij jajka, dodaj szczyptę soli, zmiksuj. Wsyp mąkę i miksuj kilka minut, aż ciasto będzie puszyste. Odstaw na 30 minut. Wlej łyżkę oleju i wymieszaj. Usmaż cienkie naleśniki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój. Skrop sokiem z cytryny, zalej wodą i duś chwilę. Wsyp cynamon, rodzynki i duś ok. 10 minut. Gorącym musem posmaruj naleśniki. Posyp cukrem pudrem. Możesz użyć gotowych smażonych jabłek lub innych owoców i udekorować bitą śmietaną.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień