Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z duszonymi jabłkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Do miski wlej mleko, wbij jajka, dodaj szczyptę soli, zmiksuj. Wsyp mąkę i miksuj kilka minut, aż ciasto będzie puszyste. Odstaw na 30 minut. Wlej łyżkę oleju i wymieszaj. Usmaż cienkie naleśniki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój. Skrop sokiem z cytryny, zalej wodą i duś chwilę. Wsyp cynamon, rodzynki i duś ok. 10 minut. Gorącym musem posmaruj naleśniki. Posyp cukrem pudrem. Możesz użyć gotowych smażonych jabłek lub innych owoców i udekorować bitą śmietaną.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień