Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki jako danie jednogarnkowe z oryginalnym farszem wyszły bardzo smaczne.Szybko zniknęły więc mogę serdecznie je polecić. Smaczne są i na ciepło i na zimno.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4789
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4789
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Składniki
Cukinie zetrzeć na tarle,posolić 2 łyżeczkami soli , wymieszać,zostawić by cukinia puciła sok. Por pokroić w półpaski ,dać na patelnię i dusić do miękkości.
Cukinię odcisnąć z nadmiaru wody,dodać do podduszonego pora. Czosnek drobno pokroić dać do pora i cukini. Smażyć do odparowania wody . Na końcu dać starty ser żółty i zamieszać do jego rozpuszczenia. Na usmżaone placki naleśnikowe kłaśc farsz ,zawinąć i układać na blaszce.Po wierzchu posmarować rozpuszczonym masłem i zapiekać góra-dół. Poupieczeniu posypać serem żółtym.
Smacznego !