Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowe naleśniki ze smakowitym farszem, ciekawy pomysł na wegetariański obiad.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 850
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 850
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować do powstania gładkiego ciasta. Odstawić na 20 minut. Na 1 łyżce tłuszczu usmażyć pokrojone w plasterki pieczarki (puszczą sok, należy go odparować, a pieczarki lekko zrumienić). Pieczarki zdjąć z patelni. Na tej samej patelni dodać kolejną łyżkę tłuszczu, zeszklić cebulę, dodać czosnek i szpinak. Gdy soki ze szpinaku lekko odparują, dodać pieczarki. Serek mascarpone wymieszać z solą, pieprzem i ziołami. Dolać do niego płynny sos z patelni i szybko wymieszać, dodać do szpinaku z pieczarkami. Nadzienie gotowe :) Teraz smażenie naleśników. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obu stron, przed każdym naleśnikiem można posmarować patelnię odrobiną tłuszczu. Po usmażeniu układać naleśniki na talerz, przykrywać drugim talerzem (naleśniki będą bardzo giętkie i miękkie). Na każdego naleśnika nakładać po ok. 2 łyżki farszu. Zawijać i układać na blaszce. Naleśniki zapiec w piekarniku do utworzenia się chrupiącej skorupki lub obsmażyć na patelni. Można podać w towarzystwie lekkiej sałatki. :)