Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, sycące naleśniki
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4719
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4719
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nałozyć dużą łyżkę ziemniaków,
zwijać je tak jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Posypać startym serem. Piec w temp. 200 C około 15-20 min.
Podawac z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy
Smacznego :-)