Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z farszem z ziemniaków i cebulki

Naleśniki z farszem z ziemniaków i cebulki

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10347

Dodano:

Odsłon: 28548

smaczne, sycące naleśniki

Składniki

  • 5 średnich naleśników ze sprawdzonego przepisu (do podstawowego przepisu dodaję zioła prowansalckie)
  • Farsz:
  • ziemniaki 70 dag
  • masło 1 pełna łyżka
  • cebula 1 średnia
  • sól, pieprz
  • ser żółty ok. 10-12 dag
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Farsz: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem.
    Na usmażone naleśniki nałozyć dużą łyżkę ziemniaków,

  2. zwijać je tak jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.

  3. Posypać startym serem.
    Piec w temp. 200 C około 15-20 min.

  4. Podawac z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy

  5. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń