Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, sycące naleśniki
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nałozyć dużą łyżkę ziemniaków,
zwijać je tak jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Posypać startym serem. Piec w temp. 200 C około 15-20 min.
Podawac z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy
Smacznego :-)