Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, sycące naleśniki
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2945
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 2001
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2945
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 2001
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nałozyć dużą łyżkę ziemniaków,
zwijać je tak jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Posypać startym serem. Piec w temp. 200 C około 15-20 min.
Podawac z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy
Smacznego :-)