Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta potrawa, naleśniki z jabłkami
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Obrać jabłka i zetrzeć na dużych oczkach. Jajka zmieszać z kefirem, woda i solą, dodawać maki aż osiągniemy odpowiednia konsystencję (trochę gęstsze od tradycyjnego ciasta na naleśniki). Dodać starte jabłka i dobrze wymieszać.
Smażymy na gorącym tłuszczu aż do osiągnięcia złocistego koloru.