Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham naleśniki, a te w słodkim wydaniu zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Dziś zapraszam Was na pyszne i pożywne naleśniki z dodatkiem płatków owsianych. Ich środek wypełnia smakowity i aromatyczny farsz jabłkowy z dodatkiem cynamonu oraz wanilii. Możemy przygotować je na słodkie śniadanie, obiad lub podwieczorek.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 261
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 430
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 116
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2189
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 261
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 430
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 116
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2189
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Mąkę i płatki owsiane wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko, wodę, cukier puder oraz sól. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, dolewamy ostudzone masło i ponownie miksujemy. Ciasto naleśnikowe odstawiamy na około 30 minut, aby odpoczęło i nabrało odpowiedniej konsystencji.
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka, cynamon, ksylitol oraz ziarenka wanilii i smażymy około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Porcje masy wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię naleśnikową (wysmarowaną masłem klarowanym przed pierwszą partią smażenia). Przewracamy je na drugą stronę, gdy spód ładnie się zetnie. Na gotowe naleśniki nakładamy farsz jabłkowy, składamy i serwujemy z ulubionymi dodatkami.
Naleśniki świetnie smakują z dodatkiem miodu, cukru pudru i bitej śmietany. Możemy polać je także syropem klonowym, polewą kajmakową lub czekoladową.