Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne smaczne i tanie danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 518
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 518
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Wymieszaj: 3szklanki mąki, 1 szklankę mleka, 1szklankę wody, 2sztuki jajek i szczyptę soli. Z tak przygotowanego ciasta smaż naleśniki na patelni.
Farsz. Ugotuj 6jajek na twardo. Pokrój cebulę w kostkę i smaż na maśle aż będzie złota.Dodaj pokrojone w kostkę i umyte pieczarki. Wszystko duś pod przykryciem aż będzie miękkie. Odstaw do ostygnięcia. Wymieszaj ugotowane jajka oraz cebulę i pieczarki.Dodaj 1łyżeczkę curry, 1 łyżeczkę papryki (ostrej lub słodkiej) i 2 łyżki majonezu oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz otrzymać mus możesz je zblendować nie jest to jednak konieczne.
Nakładaj farsz do każdego z wcześniej przygotowanych naleśników. Jeśli chcesz by były chrupiące przed podaniem obtocz w surowym jajku,następnie w bułce tartej i smaż na maśle aż będą złote. Smacznego :))