Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 76
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 76
Składniki
Kapustę opłukać, lekko podgotować (ja nie lubię bardzo rozgotowanej). Odsączyć z wody, drobniej pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku i odstawić. Naleśniki - czyli mąkę, mleko, jajka i wodę zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Naleśniki nadziać farszem z kiszonej kapusty i cebulki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć. Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem, można też polać ketchupem (jeśli ktoś lubi:)