Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 944
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38495
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1286
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 944
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38495
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1286
Składniki
Kapustę opłukać, lekko podgotować (ja nie lubię bardzo rozgotowanej). Odsączyć z wody, drobniej pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku i odstawić. Naleśniki - czyli mąkę, mleko, jajka i wodę zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Naleśniki nadziać farszem z kiszonej kapusty i cebulki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć. Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem, można też polać ketchupem (jeśli ktoś lubi:)