Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie naleśniki pełnoziarniste ze szpinakiem, kurczakiem i twarogiem
Filet oczyszczam, kroję w drobną kostkę, przyprawiam i mieszam z olejem. Patelnię rozgrzewam i krótko smażę mięso. Jest gotowe po chwili. Szpinak opłukuję, przekładam do garnka i zalewam mlekiem. Podgrzewam i duszę, do znacznego zmniejszenia objętości i sflaczenia. Solę i pieprzę. Łączę z kurczakiem. Twaróg mieszam z jogurtem greckim, solę, pieprzę dodaję zioła. Przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Sezam prażę na suchej patelni. Wszystkie składniki farszu łączę. Przyprawiam, jeśli trzeba /mi zawsze brakuje soli, ale staram się… nie - w sumie to zawsze dodatkowo solę/. Odstawiam na bok.
Jaja rozkłócam z mlekiem, dodaję olej i przyprawy. Mieszam z przesianą mąką do uzyskania jednolitej masy. Patelnię non-stick rozgrzewam i smażę cienkie placki. Odkładam na gorący talerz i trzymam te już usmażone pod folią aluminiową, żeby nie ostygły.
Na usmażone naleśniki nakładam farsz. Zawijam. Jeśli poszło wyjątkowo wolno, to podgrzewam. Jeśli nie /tym razem się udało/, ozdabiam kiełkami i podaję.
Naleśniki z sosem malinowym i czekoladą świetnie sprawdzą się na każdą porę d...
Odsłon: 1095
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 168
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 284
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12394
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 168
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 284
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12394
Składniki
Filet oczyszczam, kroję w drobną kostkę, przyprawiam i mieszam z olejem. Patelnię rozgrzewam i krótko smażę mięso. Jest gotowe po chwili. Szpinak opłukuję, przekładam do garnka i zalewam mlekiem. Podgrzewam i duszę, do znacznego zmniejszenia objętości i sflaczenia. Solę i pieprzę. Łączę z kurczakiem. Twaróg mieszam z jogurtem greckim, solę, pieprzę dodaję zioła. Przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Sezam prażę na suchej patelni. Wszystkie składniki farszu łączę. Przyprawiam, jeśli trzeba /mi zawsze brakuje soli, ale staram się… nie - w sumie to zawsze dodatkowo solę/. Odstawiam na bok. Jaja rozkłócam z mlekiem, dodaję olej i przyprawy. Mieszam z przesianą mąką do uzyskania jednolitej masy. Patelnię non-stick rozgrzewam i smażę cienkie placki. Odkładam na gorący talerz i trzymam te już usmażone pod folią aluminiową, żeby nie ostygły. Na usmażone naleśniki nakładam farsz. Zawijam. Jeśli poszło wyjątkowo wolno, to podgrzewam. Jeśli nie /tym razem się udało/, ozdabiam kiełkami i podaję.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery ze szparagami
Dania główne
Roladki ze schabu z fetą
Dania główne
Muszelki z sosem meksykańskim
Dania główne
Roladki z kurczaka z pieczarkami
Burgery ze szparagami
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 9
Roladki ze schabu z fetą
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowi...
Odsłon: 35