Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniczki palce lizać! Syte, ale delikatne w smaku danie. Polecam nie tylko wielbicielom szpinaku!
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 74
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 437
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2994
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 720
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 74
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 437
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2994
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 720
Składniki
Mieszamy razem składniki na ciasto naleśnikowe. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach. Kroimy cebulę, następnie podsmażamy ją na oleju, dodajemy kurczaka. Smażymy aż wyparuje woda z patelni a kurczak się zarumieni. W tym czasie szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy soli i gotujemy aż się rozmrozi i będzie ciepły. Można dodać trochę czosnku.
Naleśniki smażymy, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Następnie smarujemy warstwą szpinaku, na połowę naleśnika nakładamy kurczaka z cebulką. Składamy na pół i polewamy sosem. Smacznego!