Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniczki palce lizać! Syte, ale delikatne w smaku danie. Polecam nie tylko wielbicielom szpinaku!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 570
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11164
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3935
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 570
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11164
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3935
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Mieszamy razem składniki na ciasto naleśnikowe. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach. Kroimy cebulę, następnie podsmażamy ją na oleju, dodajemy kurczaka. Smażymy aż wyparuje woda z patelni a kurczak się zarumieni. W tym czasie szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy soli i gotujemy aż się rozmrozi i będzie ciepły. Można dodać trochę czosnku.
Naleśniki smażymy, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Następnie smarujemy warstwą szpinaku, na połowę naleśnika nakładamy kurczaka z cebulką. Składamy na pół i polewamy sosem. Smacznego!