Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 134

Dodano:

Odsłon: 1637

Naleśniczki palce lizać! Syte, ale delikatne w smaku danie. Polecam nie tylko wielbicielom szpinaku!

Składniki

  • na ciasto naleśnikowe: (około) 2 szklanki wody, szklanka maślanki, jajko, mąka
  • paczka mrożonego szpinaku (najlepiej typu brykiet)
  • 350-400 g piersi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka (złocista Knorr lub własna mieszanka, np. papryka, curry, sól, pieprz)
  • sos pieczarkowy lub czosnkowy (gotowy lub własnej roboty)
  • olej do smażenia
  • cebula
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieszamy razem składniki na ciasto naleśnikowe.
    Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach. Kroimy cebulę, następnie podsmażamy ją na oleju, dodajemy kurczaka. Smażymy aż wyparuje woda z patelni a kurczak się zarumieni.
    W tym czasie szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy soli i gotujemy aż się rozmrozi i będzie ciepły. Można dodać trochę czosnku.

  2. Naleśniki smażymy, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Następnie smarujemy warstwą szpinaku, na połowę naleśnika nakładamy kurczaka z cebulką. Składamy na pół i polewamy sosem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń