Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te naleśniki zazwyczaj jak gotuję rosół. Oskubuję wtedy ugotowanego kurczaka, doprawiam, lekko przesmażam i mieszam z warzywami i pieczarkami. Do tego aromatyczny dip jogurtowy. Pycha!
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 27
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 27
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Składniki
Usmażyć naleśniki wg własnego, sprawdzonego przepisu. Farsz: Ugotowane mięso z kurczaka lekko przesmażyć, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Pokroić czerwoną paprykę i awokado w paseczki. Pieczarki obrać, przesmażyć w całości, doprawić. To samo zrobić z jedną cebulą. Drugą cebulę pokroić w krążki, zostawić surową.
Dip: Jogurt naturalny połączyć z majonezem, ketchupem i przyprawami. Powinien być pikantny, ja lubię dużo pieprzu, wtedy smak jest wyrazisty. Farsz rozłożyć na naleśnikach, podawać z dipem. Szybko, prosto i zaręczam, że mega smacznie!
Szybko, prosto i zaręczam, że mega smacznie!