Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ja uwielbiam naleśniki pod każdą postacią. Dziś proponuję kopertki naleśnikowe z różnymi warzywami i filetem kurczaka.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1793
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1793
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Sposób przygotowania farszu: 1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros, smażę na rozgrzanym oleju około 10 minut. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. 3. Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, również dodaję do mięsa. 4. Następnie dodaję fasolę, kukurydzę odlaną z zalewy, pomidory krojone, 3 łyżki ketchupu, dokładnie mieszam 10 minut smażę.
Sposób przygotowania naleśników. 1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając stopniowo mleko. 2. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju lub na naleśnik arce. 3. Na środek każdego naleśnika nakładam po trzy łyżki farszu i posypuję serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
4. Naleśniki składam w kopertki, układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.
5. Naleśniki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem. 6. Smacznego.