Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z mąki jaglanej

Naleśniki z mąki jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3840

Dodano:

Odsłon: 5425

bardzo dobre i delikatne

Składniki

  • 1 szklanka mąki jaglanej
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z mąki jaglanej

Przygotowanie

  1. Mąkę miksujemy z jajkami i mlekiem. Odstawiamy na 15-20 min.
    Dodajemy ekstrakt i olej. Mieszamy.
    ( Mimo rzadkiej konsystencji naleśniki smażą się bardzo dobrze).
    Naleśniki smażymy na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 08 lipca 2016 Świetny przepis dla bezglutenowców :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń