Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z malinami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Dolej mleko oraz wodę. zmiksuj na gładkie ciasto. Przykryj je i odstaw na około 20 minut.
W tym czasie maliny przebierz, krótko opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Kilka malin odłóż do dekoracji, a resztę owoców wymieszaj z cukrem oraz sokiem i skórką z cytryny. Rozgnieć je widelcem albo krótko zmiksuj. Mocno podgrzej. Gorący mus wymieszaj z alkoholem.
Rozgrzej dużą patelnię. Cienko smaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj po całej powierzchni patelni i smaż cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj musem malinowym. Złóż w rożki. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i ew. listkami melisy.Źródło: Naj