Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki wraz z likierem pomarańczowym nadają naleśnikom niepowtarzalny egzotyczny smak.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
Składniki
Mandarynki starannie umyj, osusz. Z dwóch zetrzyj na tarce skórkę i wyciśnij sok, odrzucając pestki. Następnie zrób ciasto naleśnikowe. Do mąki wbij umyte jaja, dodaj sól, dolej mleko.
Składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem. Połącz ze skórką mandarynkową.
Dodaj likier i zmiksuj na gładką masę
Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po porcji ciasta i usmaż 6 naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju)
Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż. Pozostałe mandarynki pokrój na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zdejmij. Na patelnię włóż naleśniki i obsmaż. Udekoruj mandarynkami i skórką.