Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki wraz z likierem pomarańczowym nadają naleśnikom niepowtarzalny egzotyczny smak.
Zakwas pszenny najlepszy do pieczenia chleba mieszanego pszenno-żytniego
Odsłon: 10201
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 218
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 105
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 218
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 105
Składniki
Mandarynki starannie umyj, osusz. Z dwóch zetrzyj na tarce skórkę i wyciśnij sok, odrzucając pestki. Następnie zrób ciasto naleśnikowe. Do mąki wbij umyte jaja, dodaj sól, dolej mleko.
Składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem. Połącz ze skórką mandarynkową.
Dodaj likier i zmiksuj na gładką masę
Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po porcji ciasta i usmaż 6 naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju)
Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż. Pozostałe mandarynki pokrój na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zdejmij. Na patelnię włóż naleśniki i obsmaż. Udekoruj mandarynkami i skórką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 47
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 105