Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki wraz z likierem pomarańczowym nadają naleśnikom niepowtarzalny egzotyczny smak.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4082
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4082
Składniki
Mandarynki starannie umyj, osusz. Z dwóch zetrzyj na tarce skórkę i wyciśnij sok, odrzucając pestki. Następnie zrób ciasto naleśnikowe. Do mąki wbij umyte jaja, dodaj sól, dolej mleko.
Składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem. Połącz ze skórką mandarynkową.
Dodaj likier i zmiksuj na gładką masę
Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po porcji ciasta i usmaż 6 naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju)
Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż. Pozostałe mandarynki pokrój na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zdejmij. Na patelnię włóż naleśniki i obsmaż. Udekoruj mandarynkami i skórką.