Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mascarpone"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Przesiej mąkę, dodaj cukier waniliowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj. Do suchych produktów powoli dolewaj mleko i całość połącz z jajkiem. Masę miksuj do chwili, aż uzyskasz jednolitą, kremową konsystencję. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki. Na mocno rozgrzanej patelni usmaż cienkie naleśniki, rumieniąc je z obydwu stron na złoty kolor.
Do serka mascarpone dodaj twaróg i utrzyj razem z cukrem pudrem, aż masa będzie gładka.
Jagody dokładnie umyj i osusz. Dorzuć do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszaj. Usmażone naleśniki posmaruj serkiem. Ich wierzch posyp odrobiną cukru pudru. Udekoruj kilkoma świeżymi jagodami i listkami mięty. Gotowe danie najlepiej smakuje na ciepło.
<strong>Czas przygotowania: 15 min Ilość kalorii na 1 porcję: 300 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax