Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne.
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 100
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 108
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 219
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 242
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 100
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 108
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 219
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 242
Składniki
Mięso ugotowac w warzywach, z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem . Powstały wywar wykorzystac jako rosól lub do przygotowania czystego barszczu czerwonego, który podajemy do popicia naleśników.
Wystudzone mięso razem z cebulą przepuścic przez maszynkę. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic.
Mąkę utrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac po żółtku. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki).
Z białek ubic sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik smarowac masą mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące z ulubioną surówką i barszczem lub rosołem do popicia. Smacznego.