Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne.
Mięso ugotowac w warzywach, z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem . Powstały wywar wykorzystac jako rosól lub do przygotowania czystego barszczu czerwonego, który podajemy do popicia naleśników.
Wystudzone mięso razem z cebulą przepuścic przez maszynkę. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic.
Mąkę utrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac po żółtku. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki).
Z białek ubic sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik smarowac masą mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące z ulubioną surówką i barszczem lub rosołem do popicia. Smacznego.
Naleśniki do tego dania mogą być przygotowane klasycznie na mące pszennej lub...
Odsłon: 390
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13247
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 37
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 60
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 124
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13247
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 37
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 60
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso ugotowac w warzywach, z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem . Powstały wywar wykorzystac jako rosól lub do przygotowania czystego barszczu czerwonego, który podajemy do popicia naleśników.
Wystudzone mięso razem z cebulą przepuścic przez maszynkę. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic.
Mąkę utrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac po żółtku. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki).
Z białek ubic sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik smarowac masą mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące z ulubioną surówką i barszczem lub rosołem do popicia. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 158
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 2389