Naleśniki z mięsem
Składniki
- Mąka pszenna, ok. 0,6 kg
- mleko, 1-1,5 szklanki
- Jaja, 4-5
- olej
- mięso chude (najlepiej wołowe), ok. 0,5 kg
- sól, pieprz
- cebula, 1
- włoszczyzna, ziele angielskie, liśc laurowy
Składniki
- Mąka pszenna, ok. 0,6 kg
- mleko, 1-1,5 szklanki
- Jaja, 4-5
- olej
- mięso chude (najlepiej wołowe), ok. 0,5 kg
- sól, pieprz
- cebula, 1
- włoszczyzna, ziele angielskie, liśc laurowy

Etapy przygotowania
Mięso ugotowac w warzywach, z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem . Powstały wywar wykorzystac jako rosól lub do przygotowania czystego barszczu czerwonego, który podajemy do popicia naleśników.
Wystudzone mięso razem z cebulą przepuścic przez maszynkę. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic.
Mąkę utrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac po żółtku. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki).
Z białek ubic sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik smarowac masą mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące z ulubioną surówką i barszczem lub rosołem do popicia. Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 41
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 146

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 363
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 41
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 146

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 363



Składniki
- Mąka pszenna, ok. 0,6 kg
- mleko, 1-1,5 szklanki
- Jaja, 4-5
- olej
- mięso chude (najlepiej wołowe), ok. 0,5 kg
- sól, pieprz
- cebula, 1
- włoszczyzna, ziele angielskie, liśc laurowy
Mięso ugotowac w warzywach, z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem . Powstały wywar wykorzystac jako rosól lub do przygotowania czystego barszczu czerwonego, który podajemy do popicia naleśników.
Wystudzone mięso razem z cebulą przepuścic przez maszynkę. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic.
Mąkę utrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodawac po żółtku. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki).
Z białek ubic sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik smarowac masą mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące z ulubioną surówką i barszczem lub rosołem do popicia. Smacznego.
Dokładnie zwykłe krokiety,nic nadzwyczajnego !!!!!:(
Przeciez to tak jak normalne krokiety,tylko,ze mieso inne...